zaterdag 14 mei 2016

Dag 9 - Op naar Lwengo & Dag 10 en 11 - Werken bij Lwengo!

Dag 9 - Zondagochtend was het tijd om te vertrekken. We moesten de tenten en backpacks naar de bussen brengen en daarna hebben we ontbeten met scrambled eggs en brood (ja, de echte luxe). We kwamen tijdens de afdaling van het enige bergweggetje stil te staan doordat ze aan de  'weg' aan het werken waren. We moesten daarom een stukje heel erg scheef rijden. Toen we aankwam na 3 uurtjes rijden stonden alle kinderen te zingen en te dansen om ons een warm welkom te geven. Daarna werden we welkom geheten door de directeur en zongen we ons volkslied. Zij zongen het nationale volkslied, die van hun regio en van hun school. Ze hadden twee klaslokalen speciaal voor ons leeg gemaakt om onze tentjes neer te zetten. De rest van de dag hebben we met de kinderen gespeeld. 's Avonds hebben we met z'n allen op het 'schoolplein' sterren gekeken.

Dag 10 - We werden al vroeg gewekt door lachende schoolkinderen die om een uurtje of 4 's ochtends water gingen halen in de vallei. Dit doen 60 kinderen zo'n twee keer per dag met een jerrycan van 20 liter. We ontbeten met popcorn en brood met boter. Er waren drie projecten waaraan we mee konden werken: keuken bouwen, schoollokaal opbouwen en helpen bij het lesgeven van de gehandicapte kinderen (daar was een speciale klas voor). Daarna hebben we geluncht: rijst en aardappelen. In de middag hebben we een debat gehouden tegen de kinderen. De stelling was: 'Technology has done more harm than good'. Wij als Nederlanders waren tegen deze stelling. Samen met twee anderen was ik front speaker. Het was allemaal heel officieel gedaan. Uiteindelijk hebben wij (als eerste in de geschiedenis van Worldmapping) met 7 punten verschil gewonnen. Daarna zijn we een beetje gaan volleyballen met de directeur en onze expeditieleiders en hebben we met de kinderen gespeeld. Toen gingen we eten: eggrolls en pannenkoeken. Daarna nam William ons mee naar de vallei waar geen gemaakt licht was en we dus heel goed sterren konden kijken.

Dag 11 - 's Ochtends hebben we met een paar mensen water gehaald. Dit was heel leuk, maar ook zwaar. Na de lunch was er een afscheid. De kinderen hadden allemaal leuke liedjes en dansjes ingestudeerd. Daarna gingen we voetballen tegen de leraren. We liepen in een optocht van zo'n 500 man over een zandpaadje naar een voetbalveld (lees: grasveld/aarde met twee goals). Deze wedstrijd hebben we ondanks het vele publiek voor de andere partij met 3-0 gewonnen. Toen we terugkwamen hebben we nog een beetje gespeeld met de kinderen en daarna hebben we gegeten en zijn we snel gaan slapen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten